Skip to main content

Spreekangst: Een kind van onze tijd

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat meer dan 70 procent van de mensen bang is om te spreken voor een groep? De komst van smartphones en sociale media zorgt ervoor dat communiceren steeds vaker gebeurt vanuit een veilige positie, nl. achter een scherm. Face-to-face gesprekken met onbekenden vinden steeds meer mensen moeilijk. Influencers leggen de lat nog hoger. In hun vlogs lijkt alles spontaan en vanzelf te gaan. Uiteraard is niets minder waar. Alles wordt tot in de puntjes voorbereid, getest, uitgekiend, geoefend, herhaald en gemonteerd. Tot de vlog “spontaan en perfect” genoeg is. Maar wij spiegelen er ons aan en worden er onzeker van. 

Maar er is ook goed nieuws! Iedereen kan leren spreken. Met een aantal eenvoudige tips geraak je al een heel eind verder. Bij You Talk kan je tijdens 1 sessie al heel wat kneepjes onder de knie krijgen waardoor je vol zelfvertrouwen durft spreken. 

Interesse of wil je meer weten? Mail gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.