Skip to main content

"De basis tot succes"

"Bij You Talk heb ik veel handige tips geleerd zowel om de andere van je zelfvertrouwen en kunnen te overtuigen maar ook om je eigen zenuwen onder controle te houden en terug rust te vinden. Ik heb mezelf overtroffen en op korte tijd veel vooruitgang geboekt. Dit kwam vooral doordat er een ontspannen sfeer was. De verschillende tips kwamen doorheen de sessie en niet allemaal in een keer. Zo oefenden we elke tip minstens een keer op het podium en konden we langzaam aan opbouwen tot het uitoefenen van alle tips die ons zouden kunnen helpen.

De rust in het bos hielp ook heel erg, ik voelde me minder benauwd waardoor ikzelf minder druk voelde om goed te presteren. Ik kan het eigenlijk nog altijd niet geloven dat ik deze vooruitgang al heb geboekt na één groepssessie. 

Het aller gekste voor mij was dat ik achteraf ondervond dat naarmate de sessie verliep, ik minder en minder stress en zenuwen had. Bij de eerste spreekoefening kreeg ik zenuwen en voelde ik mijn hart in mijn keel kloppen. Uiteindelijk duurde deze oefening nog geen minuut. Terwijl ik aan het einde van de sessie een presentatie van een paar minuten heb gegeven en daar bovenop een onbekende vraag moest beantwoorden over deze presentatie en hier geen vervelende zenuwen meer voor voelde. Ik vond het niet eens erg meer om aan de beurt te zijn! Dit is voor mij de belangrijkste groei, de zenuwen vooraf en tijdens de groepssessie die ik overwonnen heb.

Ik zou normaal gesproken alle vormen van spreken voor een groep uit de weggaan maar door deze cursus zal ik hierin kunnen groeien. Wat mij betreft is You Talk de basis tot succes!"

Daphne, studente