Skip to main content

Stressveerkracht

Omarm de stress! 

Via een klant kreeg ik onlangs de tip om de TED Talk van Kelly McConigal over stressveerkracht te bekijken. Kijk, dat vind ik nu zo leuk aan mijn job bij You Talk, we leren van elkaar.

Kelly McGonigal is auteur, psycholoog en onderwijsdeskundige uit de Verenigde Staten en lector aan Stanford University. Tijdens haar TED Talk over stressveerkracht verwijst ze naar wetenschappelijke studies die aantonen dat door je gedachten te veranderen over stress, je ook je lichaamsreactie op stress verandert.

Razend hart, sneller ademen, kloppende keel, knikkende knieën, … het zijn eigenlijk allemaal kenmerken van een lichaam dat zich voorbereidt om een uitdaging aan te gaan. Een vlug kloppend hart bereidt je voor op actie. Snellere ademhaling zorgt voor extra zuurstof in je hersenen. Dus, redeneert ze: moeten we blij zijn met de signalen die ons lichaam ons stuurt. Het helpt je namelijk om de uitdaging aan te gaan.

Ze noemt dit stressveerkracht. Als je stress ervaart als nuttig dan creëer je eigenlijk de moed om daadwerkelijk over te gaan in actie. En zo ontstaat veerkracht. Het werkt ook verbindend. Je kan jezelf vertrouwen om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Bij You Talk heb ik een speciaal programma voorbereid dat mensen helpt om hun spreekstress om te buigen in spreekdurf. Niet door de stress signalen tot grote vijand te verklaren. Wel door de signalen te omarmen en ermee aan de slag te gaan, in een professionele omkadering en een warme, veilige omgeving met houvast. Iets voor jou? Mail me: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nele Lijnen