Skip to main content

Grinta

Begin april stond ik zelf mijn masterthesis te presenteren voor twee vooraanstaande proffen van Open Universiteit, digitaal nog wel. De opleiding was zwaar en uit mijn comfortzone, de voorbereiding van de verdediging was met een klein hartje maar van de presentatie zelf heb ik genoten. Het voelde spannend fijn, met de juiste kriebel in de buik. Een persoonlijke leerervaring die ik meeneem in mijn begeleiding bij You Talk. Want #spreekdurf kan je leren, het zorgt ervoor dat spreken en presenteren ook leuk kan zijn. Yes we can!

Fier en opgelucht ben ik begin deze maand afgezwaaid aan Open Universiteit met een Master in Data Science Management. Mijn masterthesis onderzocht “de rol van Enterprise-architectuur in een MaaS Big Data Ecosysteem”. Dat was het sluitstuk van 2,5 jaar studeren en werken, van vastberadenheid en strijdbaarheid.

Open Universiteit maak die combinatie van werken en studeren draaglijk. Met hun top digitale campus en verschillende ondersteunende fysieke antennes/studiecentra te lande bieden ze aan de student gepersonaliseerd leren op maat van werkende mensen. De fundamenten hiervoor zijn individuele keuzevrijheid, duidelijke assessments en deadlines, veel groepswerk en dus peer2peer learning en een online studentenforum per richting, per vak. Daarnaast is er ook een doorgedreven samenwerking met het werkveld. Echt top!

En zo werd mijn masterthesis het sluitstuk van een persoonlijk leertraject. Het was voor mij een ervaring van de uitersten. Het onderwerp bleek uitermate boeiend en relevant te zijn in een snel veranderende wereld van menselijke mobiliteit. Daarnaast bleek het wetenschappelijk uitrollen van een onderzoek heel wat beren op de weg te brengen. Maar geen beer bleek te groot!

Af en toe komt een mens uit de comfortzone. Ik ben daar de afgelopen jaren vaak geweest: uit de comfortzone. Dat was heel erg moeilijk bij momenten. Gelukkig stonden mijn gezin, familie en vrienden altijd opnieuw voor me klaar om de tranen te drogen of te delen in het kleine geluk na het behalen van een mooi resultaat.

Ik wil het ook iedereen aanbevelen: verder studeren. Want na de grinta, volgt de kick en een prachtig zicht op de horizon. Net zoals de spannende kriebel in je buik bij het presenteren.

Fijn paasweekend!

Nele Lijnen

#learning #datascientist #bigdata #grinta